sâmbătă, 12 decembrie 2009

Relativity

Index-> Relativity -> Einstein' s Extended Relativity -> Einstein's Time Theory -> Dani's (Useless) Extension

Bine..azi-noapte nu am dormit (foarte mult, 13 ore mai exact) dar pe undeva pe la jumatate creierul meu a refuzat un shutdown si nu a mers nici cu --force. Asa se face ca in loc de ursuleti de gelatina care sar peste gard am visat timp si spatiu.

Si asa incearca Dani sa va bage in cap faptul ca spatiul se curbeaza:

Sa presupunem un moment de timp t si un obiect care se afla in pozitia A. Acel obiect va sari intr-un timp Δt=0 din pozita A in pozitia B. Acum..nu trebuie decat sa avem putina experienta sa ne dam seama ca un obiect nu poate fi in doua pozitii in acelasi timp.

Cred ca ne trebuie imaginatie sa vedem situatia de mai sus..spatiul se curbeaza. Axa Ox a spatiului face o bucla astfel incat pozitiile A si B sa se suprapuna, deci obicetul sa se afle in doua stari de spatiu diferite...in acelasi timp. E ca si cum intr-un multivers cu doua universuri la timpul t se afla in A in primul univers iar in cel de-al doilea se alfla in B. (uimitor, nu? ..poate nu e..dar pe mine ma fascineaza). Acum problema este urmatoare: De unde stiu eu ca la timpul t in universul 2 se va aflat in pozitia B (tinand cont de faptul ca in universul 1 deja a ajuns pe pozitia A). Pai definesc o relatie a multiversului care va fi notata cu M(u1)=A*u1 unde u1 este universul 1 iar A este o anumita constanta care poate fi si o functie. Vom numi M ca fiind functia multiversala.

Conditia de crestere intre cele doua universuri trebuie sa fie proportionala. In alte cuvinte avem doua varinate de a continua din punctul A: sa mergem in sens normal si functia de spatiu x sa evolueze asa cum era planificat (moment in care u2 este doar in continuarea lui u1, ele fiind identce de la A in sus) sau sa fie in momentul t in punctul B direct. Atunci vom considera plecarea din locul initial Xin si la timpul Tin atunci viteza V1 (din universul 1) trebuie sa fie proportonala cu viteza V2 din u2.

V1=(A-Xin)*(t-Tin)
V2=(B-Xin)*(t-Tin)

V1/V2=(A-Xin)/(B-Xin)
=ΔA/ΔB

Mi-ai obosit degetele..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu